Öja FF

Referat: AIF Barrikaden - Öja FF

Startelva: Mohamed – Marcus, Naim, Alfons, Adam – Max, Park, Johan A (comeback), Amine – Jimmy, Henke

Avbytare var Martin som spelade en timme som mittback, Sosa som spelade en timme som central mittfältare och Johan E som inte spelade alls.

Redan efter tre minuter gjorde vi 1-0. Max slog en hörna som skarvades av Jimmy. Henke var först på bollen och drog den, på volley, i nättaket.

Planen var att ligga lågt, pressa med understöd och satsa på omställningar. De första 20 minuterna fungerade detta väl. Vi hade bollinnehavet och kom runt på kanterna, dock utan att skapa konkreta målchanser. Men allt eftersom blev vi otåliga och började pressa högre.

Detta ledde till att Öjas unga och spelskickliga lag kunde komma fram i flertalet kontringar. Efter 27 minuter snappade en motspelare upp ett felpass, frispelade sin anfallskollega som i sin tur placerade bollen i bortre hörnet. 1-1.

Då vi enbart gjort tre träningar efter sommaruppehållet märktes det att vi saknade ork. Öja tog över mer och mer, varpå halvtidsvilan närmast framstod som en lättnad.

Motståndarna tog taktpinnen även i inledningen av den andra halvleken, men nu böljade spelet ändå fram och tillbaka. Efter 64 minuter tog vi åter igen ledningen. Via en snygg upprullning från mitten till högerkanten kunde Max frispela Jimmy som inte gjorde något misstag.

Kort därefter gjorde Öja 2-2 efter ett konstnummer. En av deras anfallare plockade ner bollen, vände på en femöring och drog upp den i nättaket. Matchen stod nu och vägde. Även om Öja kanske var vassare i kontringarna skapade vi fler chanser.

Med åtta minuter kvar gick Johan A förbi två, tre motståndare och tog sig in i straffområdet. Därefter klackade han bollen till Park som vann ett motlägg och placerade bollen stolpe in.

Trots att Jimmy blev utvisad kort efter målet (två gula) lyckades vi hålla undan och borda höstsäsongens första seger.

Ett rättvist resultat sett till antalet klara målchanser, men kanske inte sett till matchen i sin helhet.

En extra eloge till Johan A som inte hade spelat en tävlingsmatch på ett år, men som nu gick in och styrde mittfältet i vanlig ordning.